Oulunsalon Apteekin Terveyspiste on saanut uudet tilat apteekin vierestä. Terveyspisteessä tehdään pieniä hoitotoimenpiteitä kuten korvien huuhtelua, haavanhoitoa ja verenpaineen tai hemoglobiinin mittausta.

– Apteekit laajentavat palvelujaan koko Suomen laajuisesti vastatakseen terveydenhuollon resurssipulaan. Apteekeissa on paljon ammattilaisia ja osaamista ja Terveyspisteiden avulla apteekeissa oleva osaaminen saadaan paremmin käyttöön, Oulunsalon Apteekin apteekkari Laura Tuovinen kertoo.

Pieniin kiireettömiin hoitotoimenpiteisiin, kuten korvien huuhteluun, voi terveyskeskuksissa olla usean viikon jono ja hoitoajat saattavat olla niin lyhyet, että vastaanottoaika ei riitä perusteelliseen toimenpiteeseen.

Terveyspiste on toiminut ensimmäisen puolivuotisen kauppakeskuksen toisessa kerroksessa, Apteekin hyvinvointihoitola Islan toisessa kosmetologien huoneista.

– Nyt emme enää joudu ottamaan huomioon kosmetologien aikatauluja, kun aikoja avataan varattaviksi Terveyspisteen asiakkaille.

Terveyspisteessä työskentelee tällä hetkellä yksi lähihoitaja ja lääketeknikko Päivi Säily ja tulevaisuuden haaveissa on sairaanhoitajan palkkaus, jotta toimintaa on mahdollista laajentaa kattamaan myös rokotukset.

– Teemme myös yhteistyötä SYNLAB-laboratoriopalveluiden kanssa. Tarjolla on sekä ammattilaisten suunnittelemia laboratoriopaketteja, että yksittäisiä tutkimuksia. Suosittuja tutkimuksia ovat muun muassa eri laajuiset terveystarkastuspaketit, jotka sisältävät kolesterolin, D-vitamiinin ja ferritiinin mittaukset.

Laboratoriotutkimusten tulokset tulevat verkkopalveluun, jonne tallentuva tulosraportti kertoo, onko tutkittu arvo viitearvojen puitteissa vai sen ulkopuolella. Tutkimuksiin voi hakeutua joko lääkärin lähetteellä tai ilman.

Uusi toimitila on sen verran laaja, että Terveyspisteen vastaanoton lisäksi kesäkuun alussa avautuu Riikka Sirenin jalkahoitola Sirena.

– Yritys ei tule kilpailemaan yläkerran hemmotteluhoitojen kanssa, sillä Sirenan palveluihin kuuluu esimerkiksi känsien poistoa sekä sisäänpäin kasvaneiden kynsien hoitoa tai diabeetikoiden jalkojenhoitoa, Tuovinen kertoo.

Apteekin hyvinvointihoitola Islassa puolestaan kosmetologit ovat erikoistuneet kokonaisvaltaiseen iho-ongelmien ja herkän ihon hoitoon

Oulunsalon apteekissa työskentelee eri ammattilaisten muodostama tiimi, joiden synergia mahdollistaa monipuolisen palvelutarjonnan. Apteekkari proviisori Tuovisen lisäksi töissä on viisi farmaseuttia, joista yksi on myös kosmetologi.

Logistiikasta ja kassapalveluista vastaa kaksi lääketeknikkoa, joista Säilyllä on myös lähihoitajan koulutus. Hän vastaa Apteekin Terveyspisteen toiminnasta. Lisäksi kaksi kosmetologia työskentelee apteekin Hyvinvointihoitola Islassa.